Zomer 2016, vakantie in Frankrijk. Ik ben gek op Franse marktjes en natuurlijk bezochten we ook deze zomer een aantal leuke stadjes mét markt. Op één van deze markten kwamen we een kraampje tegen met leuke gekleurde dingen voor in je haar. Geen idee hoe ze echt heten, maar wij hebben ze omgedoopt tot ‘twist voor in je haar’. Onze dochter was meteen weg van de twists en natuurlijk hebben we er een paar gekocht. Terug op de camping hebben we ze meteen in haar haar gedaan, dat ging verrassend makkelijk. Eenmaal terug in Nederland, kreeg ze enorm veel positieve reacties op de twists in haar haar. In Nederland waren deze twists helaas nergens te vinden.

Zomer 2017, wederom was Frankrijk onze vakantiebestemming. En natuurlijk stonden er ook weer een aantal marktjes op de planning. Op één van deze marktjes kwamen we dezelfde man tegen, met wederom twists voor in je haar in zijn kraampje. We kochten weer een aantal twists, nu voor het beste vriendinnetje van onze dochter. De twists bleken nog steeds niet in Nederland te koop.

Hoog tijd dus om ze zelf in te kopen en jullie er kennis mee te laten maken! Want ik denk dat heel veel meiden (en hun mama’s) blij worden van de gekleurde twists in hun haren. De twists zorgen voor een vrolijke creatie in het haar, want ze zijn er namelijk in heel veel verschillende kleuren. Roze, blauw, paars, geel, groen, oranje, in veel combinaties. Aan iedere twist hangen gekleurde kraaltjes. Een twists is ongeveer 27 centimeter lang.

Hoe werkt het?

Het is heel makkelijk om een twist in het haar te zetten. Hoe doe je het?
1. Pak een dunne haarstreng vast.
2. Zet de bovenkant van de twist vast in de bovenkant van de haarstreng.
3. Draai de haarstreng met de twist mee in de twist.
Tada!

In foto’s ziet dat er zo uit:

instructie-twists-haar

Versier je losse haar met meerdere twists, of maak een mooie staart met twists. Misschien eentje in een vlecht? Net wat jij maar leuk vindt.

Je shopt de twists voor in je haar voor €2,95 in de shop. Leuk voor je eigen dochter, maar zeker ook als cadeautje.

twist haar twist haar twist haar