Feestje Teen Titans Go!

Tieme is onlangs 7 geworden en hij wilde graag een Teen Titans Go!-feestje. Zijn moeder vroeg me of ik kon zorgen voor de versiering en de traktaties. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van deze serie op Cartoon Network had gehoord, maar even googlen en er ging een wereld voor me open. Ik snapte wel dat Tieme dit thema wilde voor zijn feestje; wat een grappige figuurtjes! En dus ging ik aan de slag met de traktaties en de versiering van een echt Teen Titans Go!-feestje.

Ben jij ook van plan om binnenkort een Teen Titans Go!-feestje te organiseren? Lees dan verder, in deze blog vind je volop inspiratie!

Uitnodiging

De uitnodiging voor het feestje van Tieme was al geregeld en hoefde niet in Teen Titans Go!-stijl. Ben je wel op zoek naar een uitnodiging in stijl, die vind je hier. Je kunt m heel makkelijk aanpassen, zodat alle gegevens van de jarige er goed op staan.

Aankleding

Een echte Teen Titans Go!-slinger mag natuurlijk niet op het feestje ontbreken. Ik vond de slinger hier en printte een letter op een A4-tje. Zo krijg je een lange en grote slinger. Bij binnenkomst hing er een echt welkomstbord van Teen Titans Go! Geprint op A3 formaat en daarna gelamineerd. Zo kan ie tegen een stootje en kun je m dus makkelijk aan de buitenkant van de voordeur hangen. Ik maakte er nog wat extra, want deze doen het ook heel goed als placemat op het kinderfeestje, ook gelamineerd natuurlijk.

Traktatie

De traktatie werd een kartonnen beker met daarop een sticker in het thema, gevuld met iets lekkers en een boekenlegger. Voor het maken van de stickers gebruikte ik printables die eigenlijk bedoeld zijn als caketopper. Ik printte ze op sticker papier en met een pons maakte ik ze mooi rond. De boekenleggers printte ik op dikker papier en sneed ze uit. Tieme zit in groep 3, dus met al die lezende kindjes is een boekenlegger als traktatie superleuk!

Kleurboekje

Om de kinderen op het grote-mensen-feest te vermaken, maakte ik kleurboekjes met potloden. Ik zocht naar kleurplaten van Teen Titans Go! (even googlen) en maakte daar een boekje van. Natuurlijk zorgde ik dat ook de potloden in stijl waren; die kregen allemaal een sticker in het thema.

Tieme was superblij met zijn Teen Titans Go!-feestje en ik dus ook!

Juffencadeautjes

Wanneer je denkt aan juffencadeautjes, dan denk je aan het einde van het schooljaar. Maar er zijn meer momenten dat een juffencadeautje van pas komt. Bijvoorbeeld als de juf of meester zijn of haar verjaardag viert (juffendag) of als je tussentijds van school wisselt. Het is een goed gebruik om dan een (klein) cadeautje aan de juffen te geven. Of het nu aan het einde van het schooljaar of een verjaardagsfeest is, ik vind het leuk om de kinderen iets persoonlijks te laten geven. Zo worden de cadeautjes een aandenken voor de juf of meester.

De leukste juffencadeautjes (ook voor de meester)

Bij van Kootje vind je veel verschillende cadeautjes voor de juf of meester. Ik zet ze voor je op een rij!

Net iets anders?

Je kunt de juffencadeautjes net zo persoonlijk maken als je zelf wil. Dus wil je net een andere tekst? Laat het weten.
Je vindt alle juffencadeautjes op een aparte pagina. Zelf een leuk idee? Mail gerust, ik maak het graag van je.
Ik ben benieuwd wat jouw favoriete cadeau is.

Geld geven: unicorn

Het is niet het leukste cadeau om te geven: geld. Toch ontkom je er soms niet aan. En dan kun je van geld geven echt iets leuks maken! Voor een meisje maak je bijvoorbeeld in een handomdraai deze unicorn van een geldbriefje.

Wat heb je nodig?

 • een bankbiljet
 • een lange satéprikker
 • plakband
 • gekleurd papier

Op onderstaande foto zie je precies hoe je deze unicorn van geld maakt, helemaal leuk toch?!

geld geven

Traktatie avond4daagse

Deze week lopen de kinderen de Avond4daagse. De eerste keer dat onze school dit organiseert, dus extra leuk. Onze kinderen hebben gekozen voor de langste afstand van 5 kilometer (je kunt ook 1 of 2,5 kilometer lopen) en dus lopen we deze week vier avonden iets meer dan een uur. Ik vind het een leuk evenement! Vrijdag is de laatste avond en natuurlijk worden alle kinderen dan beloond met een medaille. Ik vind het ook leuk om iets kleins te geven als ze de eindstreep hebben gehaald, en dus maakte ik deze traktatie voor de avond4daagse: een zakje met iets lekkers in de vorm van een medaille.

Heel makkelijk om te maken en ik weet zeker dat kinderen hier blij van worden. Ik deel de traktatie dan ook graag met jullie!

Wat heb je nodig?

 • een doorzichtig zakje. Ik kocht de A6-zakjes van de Action (nog geen euro) die je normaal gebruikt om wenskaarten in te stoppen
 • de printable traktatie avond4daagse
 • eventueel een leuk gekleurd lintje, zodat je de traktatie als medaille kan omhangen. Maar ook zonder lintje kan het prima
 • iets lekkers om het zakje te vullen

De printable kun je gratis downloaden en printen (tip: print m op wat dikker papier). Stop iets lekkers in het zakje en maak het zakje dicht met de zelfklevende rand. Bevestig aan de binnenzijde van de printable aan beide kanten dubbelzijdig plakband en leg dit over het zakje heen. Tada, klaar is je traktatie. Een medaille-lintje maakt het helemaal af!

P.S. Leuk als je de traktatie met ons deelt, via mail of social media (gebuik #vankootje)

Traktatie avondvierdaagse

Juffencadeautje: gepersonaliseerd spel Wie is het?

Ben je op zoek naar een cadeau voor de juf namens de hele klas? Stop maar met zoeken, dit is leuk! Een zelf gemaakt spel Wie is het? En dan met foto’s van de kinderen uit de klas natuurlijk.

Het is leuk om aan het einde van het schooljaar de juf of meester een cadeau namens de hele klas te geven. En dan wil je natuurlijk wel écht iets leuks. Dat is dit gepersonaliseerde Wie is het?-spel. Je kent het spel vast wel: elke speler kiest een persoon en door het stellen van vragen die je met ja of nee kunt beantwoorden, ontdek je wie de persoon is die je tegenstander heeft gekozen. Leuk om dit te maken met de foto’s van de kinderen uit de klas!

Wat heb je nodig?

 • houten bord
 • kleine stukjes hout
 • kleine scharnieren (te koop bij de bouwmarkt)
 • lijm of dubbelzijdig tape
 • eventueel verf
 • foto’s van de kinderen uit de klas

Wil je het nóg leuker maken. Maak dan foto’s met de kinderen met een hoed, een bril, een sjaal of wat dan ook.

Zoals gezegd, leuk als juffencadeautje, maar ook leuk als er een kind uit de klas gaat verhuizen, zo heeft hij of zij een blijvende herinnering.

Ik vond het idee op deze website. En ja, het is best veel werk om te maken, maar echt superleuk. En er zit vast een handige papa of mama in de klas, die dit kan maken.

Op zoek naar meer leuks voor de juf, je vindt alle juffencadeautjes in de shop.

Juffencadeautje

Waxinelichtje met verborgen boodschap

Een waxinelichtje, maar niet zomaar een waxinelichtje. Een waxinelichtje met een verborgen boodschap. Ik maakte ze voor de juf en meester. In deze blog lees je hoe je de waxinelichtjes met een verborgen boodschap maakt. En ik weet zeker: ook jij bent na het lezen enthousiast en gaat aan de slag.

Wat heb je nodig?

 • waxinelichtje
 • printer en papier
 • schaar
 • satéprikker
 • Lucifer of aansteker

Hoe ga je te werk?

 1. Maak een tekst en/of afbeelding in een rondje dat gelijk is aan de diameter van het waxinelichtje, print de tekst uit en knip de rondjes uit. Hier vind je voorbeelden voor de juf of meester: waxinelichtjes met verborgen boodschap.
 2. Haal het waxinelichtje uit de houder en haal het lontje eruit.
 3. Maak met de satéprikker een gaatje in het midden van de afbeelding.
 4. Haal het lontje door de afbeelding en stop het lontje met afbeelding terug in de houder.
 5. Steek het waxinelichtje aan en wacht tot de afbeelding tevoorschijn komt. Als het kaarsje helemaal vloeibaar is, zie je de afbeelding en/of tekst heel duidelijk.

Ik maakte deze waxinelichtjes voor de juf en meester, maar natuurlijk kun je de waxinelichtjes voor allerlei gelegenheden gebruiken. Wat dacht je van bijvoorbeeld Pasen, Valentijn, Sinterklaas en kerst? Bedenk je boodschap en ga aan de slag!

In onderstaand filmpje zie je hoe je de waxinelichtjes maakt:

Traktatie unicorn

Wat zijn ze populair bij de meisjes, ook onze dochter is er weg van: de unicorn.  Er zullen dus heel veel meisjes zijn die een unicorn willen trakteren. Geen stress, je maakt ze heel makkelijk zelf! We zetten twee leuke unicorn-traktaties in de schijnwerpers.

Unicorn-traktatie met kartonnen beker
Wat heb je nodig?
– de traktatiestickers sleepy eyes
gekleurde bekers
transparante puntzakken
– popcorn, spekjes of iets anders lekkers

Unicorn-traktatie glaasje
Wat heb je nodig?
– de traktatiestickers unicorn
plastic glaasjes op een voetje
– popcorn, spekjes of iets anders lekkers

Eigenlijk heeft het geen uitleg nodig hoe je deze traktaties maakt, het spreekt voor zich. Gaat jouw dochter voor één van deze unicorn-traktaties?

Traktatie unicorn

traktatiestickers unicorn

Spaarpot met naam

Het favoriete product in de shop van dit moment is de spaarpot met naam. En dat is ie al een tijdje. Met stip op 1 jullie favoriet, maar zeker ook één van mijn favorieten. Het is een prachtig kraamcadeau, maar ook leuk als verjaardagscadeau – misschien wel met wat centjes erin – of om aan je eigen kind te geven.

De houten spaarpot is eigenlijk mooi door zijn eenvoud. De spaarpot is gemaakt van hout en heeft aan de onderkant een uitschuifbare bodem, zodat je het geld er makkelijk uit kan halen.

De spaarpot wordt helemaal gepersonaliseerd. Je vindt in de shop twee varianten van de spaarpot. Op de spaarpot met naam komt de naam en de geboortedatum van het kindje te staan. Op de andere zijden staan sterren (voor een jongen) of hartjes (voor een meisje). Ook vind je de spaarpot met naam en geboortegegevens in de shop. Op deze spaarpot kunnen de naam, de geboortedatum, de lengte en het gewacht van het kindje te staan. Beide spaarpotten zijn een heel persoonlijk cadeau.

Zoals gezegd, is de spaarpot gemaakt van hout. Een natuurproduct, elke spaarpot heeft zijn eigen houtnerf en kan op sommige plekken wat donkerder zijn. De opdruk is in veel verschillende kleuren te verkrijgen: blauw, rood, roze, zwart, wit en groen. En ook kun je kiezen uit verschillende lettertypen. Voor welke combinatie kies jij?

Heb je een wens voor op de spaarpot? Bijvoorbeeld je logo erop zodat je de spaarpot kunt gebruiken als fooienpot, neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

spaarpot met naam spaarpot met naam

spaarpot met geboortegegevens spaarpot met geboortegegevens

Leuks voor Pasen

Heb jij ook zo genoten van dit heerlijke zonnetje? En dat in februari, het leek wel lente! En als je aan lente denkt, dan denk je natuurlijk ook aan Pasen. Nog een week of zes, en dan is het zover. Tijd om na te denken hoe je jouw huis in paassfeer brengt. In de shop vind je heel veel leuks voor Pasen: spulletjes waarmee je je huis in een handomdraai in paassfeer brengt.

Eieren versieren

Het beste verkocht Paasartikel van vorig jaar staat natuurlijk nog steeds in de shop: paasei-stickers. Heel leuk om je (plastic) eieren mee te versieren. Versierde eieren bij het Paasontbijt, maar het is ook leuk om versierde eieren als decoratie neer te zetten of in de paastakken te gangen. Saaie eieren versier je in een handomdraai met deze leuke paasei-stickers. De stickers hebben verschillende vormen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Paasei-stickers

Symbolen lighbox

Natuurlijk pas je ook je Lightbox aan op het seizoen, op Pasen dus. In de shop vind je Lightbox symbolen Pasen. Acht kaartjes met afbeeldingen die helemaal bij het seizoen passen. De kaartjes zijn geschikt voor elke lightbox; je hoeft alleen maar even de juiste maat door te geven. Wil je het hele jaar door leuke symbolen, kijk dan op de pagina met symbolen voor de lightbox.

Lightbox symbolen Pasen

Slinger Pasen

Een slinger ophangen is altijd een goed idee, ook met Pasen. In de shop vind je twee slingers in het thema Pasen: een slinger Pasen met de tekst Vrolijk Pasen en een leuke slinger Pasen – haasjes. Welke slinger vind jij het leukst?

Slinger Pasenslinger pasen haasjes

Stickers en kaarsjes voor Pasen

Zorg dat de ontbijttafel met Pasen ook helemaal in Paassfeer is met deze leuke stickers Pasen en kaarsjes Pasen. De kaarsjes steek je natuurlijk gezellig aan bij het ontbijt. We hebben een leuke set met een kaarsje met een paasei en een kaarsje met een paashaas. De stickers plak je bijvoorbeeld op glazen potjes, maar je kunt er ook de ramen mee versieren. De stickers zijn geschikt voor alle gladde oppervlakken.

 

stickers pasenkaarsjes Pasen

Een woonkaart in het thema Pasen is ook altijd een goed idee. Je vindt drie verschillende Paas-kaarten in de shop.

Staat er iets leuks voor je tussen? Op de speciale pagina voor Pasen vind je alle items. Had je nog iets anders in gedachten, laat het me gerust weten. Er is heel veel mogelijk. Stuur me mailtje als je speciale wensen hebt.

kaart Pasen kaart Pasen kaart Pasen

Valentijn

Het is alweer bijna Valentijn. Weet jij al waarmee je je lief gaat verrassen? Ik moet eerlijk zeggen dat ik Valentijn wel erg commercieel vind, maar het is altijd leuk als je je vriend of man met iets kleins te verrassen. En ook leuk is het om je vriendinnen met Valentijn te verrassen. Ik zet de leukste cadeautjes voor Valentijn op een rij.

Doosje liefs

Dit vind ik zelf een van de leukste cadeautjes voor Valentijn: een doosje liefs. Een mooi zilverkleurig doosje met daarop een lieve tekst of afbeelding. Het doosje kun je laten vullen met hartjessnoepjes. Stop een lief briefje bij de snoepjes in het doosje, en je hebt een heel leuk Valentijnscadeautje. Maar je kunt er natuurlijk ook een mooi sieraad in doen (hint…). Er zijn verschillende doosjes verkrijgbaar, onder een doosje met de tekst liefs en een doosje met de tekst Love.
Bekijk hier alle doosjes met liefs.

Doosje liefdedoosje liefs Doosje liefde1

Flessenpost

Het is ook heel leuk om jouw Valentijn te verrassen met ouderwetse flessenpost. De flessenpost past gewoon door de brievenbus en hoeft zelfs niet in een envelop. Je kunt het adresetiket heel makkelijk op het flesje plakken. Leuke verrassing op de deurmat toch?

Kaarsjes

Kaarsjes doen het natuurlijk altijd goed op Valentijnsdag (en niet alleen dan). We hebben twee leuke kaarsjes in de shop staan met het thema Valentijn. Leuk om op tafel te zetten tijdens een romantisch diner voor twee.

kaarsjes Valentijn 

Slingers

Stuur jouw man, vriend of stille liefde in plaats van een kaart eens een slinger met hartjes of een slinger met de tekst Love. Op de achterkant van het slingertje kun je makkelijk jouw boodschap kwijt.   Deze slinger kun je natuurlijk ook ophangen om de ander bij thuiskomst te verrassen. Ook leuk: een slinger met jullie beide namen en een hartje tussen jullie namen. Interesse? Mail gerust!

 

Slinger Love vrijSlinger hartjes

 

 

Valentijnskaarten

We hebben verschillende kaarten in de shop om jouw grote liefde te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Denk eens aan een houten kaart, net weer iets meer speciaal dan een gewone kaart. Je vindt alle kaarten met het thema Liefde/Valentijn uiteraard in de shop.

We hebben verschillende kaarten in de shop om jouw grote liefde te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Denk eens aan een houten kaart, net weer iets meer speciaal dan een gewone kaart. Of een mooie zwart-wit kaart met een lieve tekst. Je vindt alle kaarten met het thema Liefde/Valentijn uiteraard in de shop.

Houten kaart hart vrij Houten kaart tekstwolk hartje vrijHouten kaart zeepaardjes vrijkaart zoenkaart smakkaart liefskaart kus

Alle Valentijn-cadeautjes vind je in de shop. Heb je iets kunnen vinden tussen deze leuke cadeautjes voor Valentijn? Of zocht je net even iets anders om je geliefde te verrassen? Stuur me dan een mailtje, dan kan ik kijken wat ik voor je kan betekenen.

Brievenbuscadeautje

Ik vind het erg leuk om post te sturen. Een verjaardag, een hart onder de riem of zomaar: er is altijd wel een reden voor een kaartje. Als ik niet op een feestje kan komen of ik vind het leuk om iemand te verrassen met een cadeautje, stuur ik wel eens een brievenbuscadeautje. Leuk om te versturen én leuk om te ontvangen. In de shop vind je veel (persoonlijke) cadeautjes die je met brievenbuspost kan versturen. Ik kan ze rechtstreeks voor je naar degene sturen die jij wil verrassen. Ik doe er een handgeschreven kaartje bij, met de tekst die jij wil.

Flessenpost en doosje met liefs

De klassieker als het gaat om post is toch wel de flessenpost. Deze gooi je niet in de zee, maar stuur je gewoon op. Leuk om iemand op een originele manier te feliciteren voor een geboorte of een verjaardag. Voor elke gelegenheid is er flessenpost. Heb je een specifieke wens? Laat het gerust weten, ik kan het vast voor je maken.

De doosjes met liefst zijn zilverkleurige blikjes die je voor elke gelegenheid sturen; of je nu iemand wil feliciteren of juist sterkte wil wensen. Je doet er iets lekkers of een lief briefje in en gooit het doosje met liefs door de brievenbus. Je vindt alle verschillende doosjes met liefs in de shop.

De schrijfwaren met naam die je bij van Kootje vindt, zijn ook ideaal om met de post te versturen. Een pen met naam, een marker met naam, een notitieboekje met naam, en nog veel meer.

Brievenbuscadeautje bij een geboorte

Hoe leuk is het als de kersverse ouders een brievenbuscadeautje krijgen met de naam van hun kindje erop. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten vlaggetje met de naam en geboortedatum? Ook leuk is de geboorteslinger die ze voor het raam kunnen hangen. Mijn persoonlijke favoriet is een zilverkleurig blikje met de naam en geboortedatum van het kindje. Ik kan het doosje voor je vullen met muisjes, of je ik doe er een persoonlijk briefje namens jou bij.

In de webshop vind je nog meer leuks dat je als brievenbuscadeautje kunt sturen (en natuurlijk als cadeautje kunt geven). Zoals sleutelhangers met een naam van hout, vilt of kralen. Maar ook een armbandje, een knikkerzak en jojo’s met daarop een naam.

Kijk hier voor alle brievenbuscadeautjes. Wie verras jij met een brievenbuscadeautje?

brievenbuscadeautje
brievenbuscadeautje

Originele manier op Pakjesavond te vieren

Pakjesavond, bijna is het alweer zover. Pakjesavond is voor mij een gezellige avond met je gezin en eventueel familie of vrienden. Het gaat wat mij betreft echt om het samenzijn. Natuurlijk met cadeautjes. Wat ik niet leuk vind, is als de cadeaus binnen no time uitgepakt zijn. Daarom maken wij altijd iets speciaals van Pakjesavond. Vorig jaar bedachten we de pakjesspeurtocht. En met succes! De kinderen hebben er nu nog over. Hoe het werkt, dat lees je in deze blog.

Hoe werkt het?

Natuurlijk begon de avond met bonzen op de deur. In plaats van een grote zak cadeautjes lag er een grote stapel enveloppen op de deurmat: genummerde enveloppen om precies te zijn. Deze enveloppen leiden de kinderen naar verschillende plekken in huis waar de cadeautjes verstopt liggen.

Bovenop de stapel stop je een brief waar je in uit legt wat de bedoeling is. In deze brief staat welke envelop ze eerst open mogen maken. Laten we zeggen envelop 3. In envelop 3 zit een briefje met een puzzel of een opdracht waarvan de uitkomst de volgende envelop is, bijvoorbeeld nummer 15. In envelop 15 zit een briefje met de locatie van de eerste plek waarop de cadeautjes verstop liggen. Op dit briefje staat ook dat als de cadeautjes zijn open gemaakt, dat ze de envelop met het volgende nummer mogen open maken. Zo ga je door tot alle enveloppen open zijn. Je kunt net zo veel enveloppen maken als dat je wil.

Hoe pak je het aan?

Bedenk eerst een aantal plekken waar je de cadeautjes wil verstoppen. Dat is afhankelijk van hoeveel cadeaus je hebt. Nummer de enveloppen en maak voor iedere verstopplek een puzzel, raadsel of opdracht die leidt naar een van de nummers op de enveloppen. Onderaan deze blog vind je enkele suggesties hiervoor. De moeilijkheid van de opdrachten is natuurlijk ook afhankelijk van de leeftijd van je kinderen. Voeg ook enkele enveloppen toe met een nummer dat geen uitkomst is van een opdracht. Stop daarin een briefje: niet goed, probeer het nog eens.

Voorbeelden opdrachten

Enkele voorbeelden van opdrachten voor de speurtocht:

 • Wat is de leeftijd van papa min de leeftijd van mama? Tel daarbij de leeftijd van alle kinderen op. Hoeveel is dat? Dat is de nummer van de volgende envelop.
 • Maak een foto van het eerste cadeau dat je hebt gekregen. Stuur deze foto naar opa en oma. Opa en oma hebben het nummer van de volgende envelop.
 • Schrijf de namen op van iedereen die er vanavond is. Tel het aantal letters bij elkaar op. Dat is getal is het nummer van de volgende envelop.
 • In de onderste la van de keuken staat een bakje met pepernoten. Hoeveel pepernoten zitten in het bakje? Dat aantal is het nummer van de volgende envelop.
 • Op welk huisnummer wonen wij? Dat is het nummer van de volgende envelop.

Succes met de voorbereiding en een heel gezellige Pakjesavond!

Lightbox symbolen Sinterklaas

De leukste schoencadeautjes

Wat geniet ik altijd van deze Sinterklaastijd. Het huis gezellig maken, de kinderen die verlanglijstjes maken, de spanning op de gezichtjes bij de kinderen. het aftellen naar Pakjesavond en natuurlijk het schoen zetten. Ben je op zoek naar inspiratie voor leuke, originele schoencadeautjes? In deze blog vind je een overzicht van leuke, persoonlijke schoencadeautjes bij van Kootje.

Schrijfwaren met naam

Hoe leuk is het als je kind een cadeautje krijgt waar zijn of haar naam op staat? Heel leuk natuurlijk! Wat dacht je van een pen met naam of een markeerstift met een naam. Maak het schoencadeautje helemaal af met een notitieboekje met naam erbij. Deze boekjes zijn van een goede kwaliteit en zijn leuk om te geven. Ook een etui met naam past hier prima bij. Mijn kinderen gebruiken deze schrijfwaren met naam op school, dat valt ook bij de andere kinderen erg in de smaak.

pen met naammarkeerstiften met naam

notitieboekje met naametui met naam

Nog meer leuks met de naam erop

Voor kinderen die van lezen houden, is een vilten boekenlegger met naam een perfect. Helemaal leuk in combinatie met hun favoriete boek op Pakjesavond.

Nog meer leuke schoencadeautjes zijn een armbandje met naam of de sleutelhangers met naam: met kralen, van hout en van vilt.

boekenlegger met naamsleutelhanger met naam

Om te spelen

Ook vind je in de shop leuke spulletjes – met naam uiteraard – om mee te spelen. Zoals een knikkerzak met naam, weer helemaal terug van weg geweest. Behalve knikkers kunnen er ook Lego-poppetjes, kralen en andere schatten in bewaard worden. Of de andere klassiekers, de jojo en het spelletje Boter, kaas en eieren.

Zoals je ziet, zijn er genoeg originele schoencadeautjes om de komende Sinterklaas-tijd de schoentjes te vullen. En wil je de kinderen houvast geven op welke dagen ze hun schoen mogen zetten? Download dan mijn gratis aftelkalender Sinterklaas. Kleur de vakjes van de dagen waarop je kind zijn of haar schoen mag zetten, ideaal!

knikkerzak met naamAftelkalender Sinterklaas met stickers

Raamstickers Sinterklaas en Kerst

Met de decembermaand in aantocht gaan we weer een gezellige maand tegemoet: Sinterklaas en Kerst, ik kijk er erg naar uit. Ik vind het altijd erg leuk om het huis te versieren voor de feestdagen. Onder andere met raamstickers; hiermee breng je in een handomdraai je huis in sinterklaas- en kerstsfeer.

Raamstickers Sinterklaas

Een set raamstickers bestaat uit huisjes, sinterklaas, pietjes, sterren, een maan en lantaarnpalen. Er zijn twee verschillende soorten huisjes: huisjes met een kerk en leuke grachtenpandjes. Voor ieder wat wils dus! De stickers zijn verkrijgbaar in twee varianten: de herbruikbare variant of de variant die je eenmalig kan gebruiken. Alle raamstickers zijn verkrijgbaar in zwart en wit. Alle stickers krijg je los, dus je kunt ze plakken zoals je zelf wil.

Wil je liever alleen de huisjes, of juist alleen de aanvulling? Dat kan allemaal, net wat je wil.  Wil je de complete set, dan kies je voor de Raamsticker Sinterklaas inclusief huisjes en Sinterklaas en Pieten. Of je gaat voor de Raamsticker Huisjes met alleen de huisjes. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de raamsticker Sinterklaas.  Die plak je bij de huisjes, maar die zijn ook leuk op potjes, glazen of waar dan ook.

raamsticker Sinterklaas Raamsticker Sinterklaas

Raamstickers kerst

Sinterklaas voorbij? Laat de huisjes dan hang, haal de sinterklaas-aanvulling weg en plak de kerststickers erbij. Zo heb je extra lang plezier van je raamstickers. De kerstbomen, sterren en rendieren kun je ook plakken op een glaasje waar je een kaarsje in doet. Of je maakt daarmee een bord voor tijdens het kerstdiner extra feestelijk. Mogelijkheden te over dus!

Zoek je meer spullen om je huis te versieren voor de feestdagen kijk dan op de speciale pagina voor Sinterklaas of Kerst

Raamsticker Kerst Raamsticker kerst

 

Sinterklaas

De pepernoten en de sinterklaasjes van chocolade liggen al in de schappen. Dus deze blog, ook al is ie vroeg, kan ook prima. De afgelopen weken ben ik namelijk al druk bezig geweest met het thema Sinterklaas. De shop is inmiddels gevuld met veel leuks voor Sinterklaas. Een overzicht:

Aftellen naar Sinterklaas

Natuurlijk hoort bij Sinterklaas het aftellen naar Pakjesavond. Het is leuk – en heel overzichtelijk – om dit samen met je kindje te doen met een leuke aftelkalender. In de shop vind je drie verschillende aftelkalenders voor Sinterklaas:

 • een gratis printable aftelkalender. Maak m compleet met de leuke stickertjes speciaal voor de aftelkalender, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Lees in deze blog hoe je de stickertjes kunt gebruiken.
 • een houten aftelkalender. De houten blokken geven precies aan hoeveel nachtjes slapen het nog is tot Sinterklaas komt. De aftelkalender kan voor meer feestdagen worden gebruikt. Op het bovenste blokjes staat naast de mijter, ook een kerstboom, een cadeautje (verjaardag) en een smiley (voor een speciale gebeurtenis). De aftelkalender is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, de opdruk is mogelijk in verschillende kleuren.
 • een aftelbord Sinterklaas. Op dit bord kun je met een krijtje bijhouden hoeveel nachtjes het nog slapen is totdat Sinterklaas komt.

Aftelkalender sinterklaas 2018aftelkalender sinterklaasAftelbord Sinterklaas

Inpakken

De ingepakte cadeautjes maak je helemaal af met de houten cadeaulabels met daarop afbeeldingen van Sinterklaas. En het mooie is: omdat deze labels van hout zijn, kun je ze vaker gebruiken. Op de achterkant van de labels kun je met krijt of krijtstift iets schrijven.

cadeaulabels-sinterklaas

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ook aan pepernoten en ander snoepgoed. Dit lekkers bewaar je makkelijk in een pepernootzakje met naam. De zakjes zijn verkrijgbaar in twee verschillende maten en in twee kleuren: zandkleurig/ecru en zwart. Het zakje sluit met een koordje.
Het zakje is niet alleen handig voor de pepernoten, maar is zeker ook leuk om een cadeautje in te verpakken.
Ook vind je in de shop jute zakjes met naam, ideaal voor het bewaren van pepernoten en ander snoepgoed.

Jute zakje met naam sinterklaaspepernootzakje met naam

Sinterklaassfeer in huis

Breng je huis in Sinterklaassfeer met de leuke raamstickers. Je vindt twee soorten in de shop, voor ieder wat wils. De stickers zijn in twee varianten te verkrijgbaar: herbruikbaar of voor eenmalig gebruik. Net wat je wil. De stickers zijn verkrijgbaar in zwart en wit. Je plakt de huisjes aan de binnenkant van het raam. Je ontvangt de huisjes en de aanvullingen als losse stickers, dus je kunt ze precies zo plakken als je zelf wil. En is Sinterklaas voorbij, dan haal je Sinterklaas en de pietjes van het raam en vervang je deze door stickers in het thema Kerst.

raamsticker Sinterklaas Raamsticker Sinterklaas

Deze leuke slinger mag natuurlijk niet ontbreken in je huis. Op de slinger staat de tekst Welkom Sint en Piet. De slinger is 137 centimeter lang en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Slinger Sinterklaas

Je vindt in de shop ook leuke Sinterklaasstickers. Plak ze op potjes, theelichthouders, ramen, tekeningen, waar je maar wil.

Nog meer Sinterklaassfeer in huis krijg je met deze leuke kaarsjes. Op de kaarsjes staan afbeeldingen in het thema van Sinterklaas.
Ook leuk om in huis neer te zetten: houten blokken met daarop een afbeelding van zwarte piet of Sinterklaas op het paard. De blokken zijn 10 x 10 centimeter groot.

kaarsjes Sinterklaashouten blok sinterklaas houten blok zwarte piet

De webshop wordt continu aangevuld met leuke dingen voor Sinterklaas.Een volledig overzicht van alle Sinterklaasspulletjes vind je hier.

Wil je net iets anders dan dat er in de shop staat? Dat kan vast, dus laat het me gerust weten!

Aftelkalender Sinterklaas 2018

Het duurt nog even, maar voor je het weet is het zover: Sinterklaas. Dit jaar komt Sinterklaas op 17 november aan in Zaanstad. Een heel leuke, maar ook spannende tijd. Houvast in deze tijd biedt de aftelkalender die ik ook dit jaar weer heb gemaakt. Een overzichtelijke kalender waarmee je heel eenvoudig kunt aftellen naar pakjesavond. Geef er je eigen draai aan: zo kun je bijvoorbeeld de vakjes kleuren op de dag dat je kind je schoen kan zetten. Pakjesavond krijgt natuurlijk ook een kleur. Hang de kalender op een centraal plekje in huis en streep iedere dag een vakje weg. Maar je kunt ook de stickers voor de aftelkalender van Sinterklaas gebruiken. Op een stickervel vind je 15 pietjes en 15 keer Sinterklaas. Plak elke ochtend een sticker en tel af naar Pakjesavond.

Download gratis en print

De aftelkalender Sinterklaas 2018 kun je gratis downloaden en printen.

–> Aftelkalender Sinterklaas 2018.

Kom helemaal in Sinterklaassfeer met de leuke spulletjes voor Sinterklaas die je in de shop vindt! Neem je een kijkje?

Aftelkalender Sinterklaas met stickersAftelkalender sinterklaas 2018

 

Brandreps gezocht!

Het gaat goed met van Kootje! De webshop bestaat iets meer dan een jaar en ik heb al veel, heel veel bestellingen mogen maken en versturen. Daar ben ik trots op en ontzettend blij mee! Ik wil graag dat er nog meer mensen kennis maken met (de producten van) van Kootje en dus ben ik op zoek naar brandreps!

Brandrep, wat is dat?

Een brandrep is een vertegenwoordiger van een merk of shop. Je ontvangt één of meerdere producten van van Kootje en in ruil daarvoor zorg jij voor promotie van de shop op je eigen social media kanalen. Met foto’s en met tekst.

Wat verwacht ik van je?

 • Je vindt de producten van van Kootje leuk en je vindt fotograferen leuk.
 • Je bent actief op social media (Instagram en Facebook, openbare accounts) en je hebt veel volgers.
 • Je bent voor langere tijd (minimaal 4 maanden) brandrep voor van Kootje.
 • Je post minimaal 1 x per week een foto op Instagram waarin je een product tagt van van Kootje.
 • Je deelt de pagina van van Kootje op Facebook en je vraagt je vrienden op Facebook de pagina van van Kootje te liken.
 • Je mailt mij de foto’s die je maakt met de producten van van Kootje. Je geeft toestemming voor het gebruik van deze foto’s op de website en de social media-kanalen van van Kootje.
 • (win)acties van van Kootje deel je op je feed of in je stories.
 • Je foto’s zijn duidelijk, licht (gebruik liefst daglicht) en hebben een rustige achtergrond (liefst wit). De producten van van Kootje komen op de foto’s goed tot zijn recht.
 • Het is helemaal tof als je een eigen blog hebt waar je aandacht aan van Kootje besteedt.

Ben jij de brandrep van van Kootje?

Heb jij één of meerdere kindjes die je graag op de foto zet met producten uit onze shop? En vind je het leuk om mooie foto’s te maken die ik mag gebruiken, reageer dan nu! Stuur een mail met daarin
– je naam
– de naam en leeftijd van je kind(eren)
– je naam op Instagram en op Facebook

En wie weet word jij onze brandrep!

Heb je vragen? Laat het gerust weten!

Schoolspullen met naam

Nog een kleine twee weken en dan beginnen de eerste scholen weer. De jongste twee naar groep 4 en 5, de oudste naar de middelbare school. Een hele stap, naar een nieuwe school. Maar wat heeft hij er zin in.

Bij een nieuw schooljaar horen ook nieuwe schoolspullen: broodtrommel, drinkbeker, een nieuwe tas en misschien wel meer. Het liefst schoolspullen met naam zodat ze het snel terug kunnen vinden. Bij van Kootje vind je de leukste schoolspullen met naam, ik zet ze voor je op een rijtje!

Broodtrommel, drinkbeker en Dopper met naam

Op de school van onze kinderen doen ze ’s ochtends de broodtrommels en drinkbekers in een grote bak. Dan is het natuurlijk handig als ze in de pauze gelijk zien welke trommel en welke beker van hun zijn. De perfecte oplossing hiervoor zijn stickers met naam die je op je broodtrommel, je drinkbeker en je Dopperfles kunt plakken. De spullen met naam kunnen gewoon in de afwasmachine, wel zo handig!

Rugtas met naam

Dit rugtasje is erg handig voor de gymspullen of om biebboeken in mee te nemen. Je kiest voor de naam en een afbeelding die je kind leuk vindt, bijvoorbeeld een bloem of een legopoppetje. De tassen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De tassen zijn ook ideaal om te gebruiken als zwemtas. Heb je zelf een leuk idee voor een opdruk op de tas, laat het gerust weten!

Schrijfwaren met naam

Het is leuk om op school schrijfwaren met naam te gebruiken. De favoriet van onze dochter is zonder twijfel haar etui met naam. Ideaal om pennen, potloden, gummetjes en meer in op te bergen. Naast de etui met naam vind je in de shop ook een pen met naam en een markeerstift met naam voor in de etui. Maak het je schoolspullen helemaal compleet met een agenda met naam, een notitieboekje met naam en een huiswerkmap met naam. Je vindt alles schrijfwaren met naam natuurlijk in de shop!

beker met naam broodtrommel met naamdopper met naamrugzak met naam markeerstift met naam etui met naamnotitieboekje met naam en pen

 

Herbruikbare autobingo

Ook deze zomer gaan we weer lekker op vakantie. Naar Frankrijk, heerlijk. Dat betekent wel dat we een behoorlijke tijd in de auto zitten. Ik zorg ervoor dat de kinderen zich prima kunnen vermaken op de achterbank. Alledrie een tas voor dingen voor onderweg: iets te lezen, iets te spelen, iets te maken en natuurlijk ook iets lekkers. Een van de favoriete dingen van onze tweeling is de autobingo.  Om ervoor te zorgen dat ze deze vaker kunnen gebruiken, heb ik deze herbruikbaar gemaakt.

Plezier met de herbruikbare autobingo

De herbruikbare autobingo is een gelamineerde kaart met daarop dingen die je onderweg kunt zien. Denk aan een vliegtuig, een molen, een caravan en nog veel meer. Met een whiteboard-marker kunnen de kinderen afstrepen wat ze gezien hebben. Je kunt afspreken dat de kinderen bij een vol rijtje of een volle kaart iets lekkers krijgen. Als iedereen de kaart vol heeft, wis je alles weer uit. Dit kan heel simpel met een keukendoekje of een billendoekje. Zo kun je het gelijk nog een keer spelen of je doet het spel nog eens op de terugweg. Handig toch?
De autobingo is natuurlijk ook leuk tijdens een trein- of busreis of tijdens een dagtocht.

Stuur je de autobingo op of hou je m zelf?

De herbruikbare autobingo vind je uiteraard in de shop. Ik heb deze in twee varianten: één als gewone kaart die ook erg leuk is om op te sturen naar iemand die op vakantie gaat. Je kunt op de achterkant van de kaart een leuk bericht schrijven. En dan heb ik de herbruikbare autobingo die je iedere keer als je op reis gaat, kunt gebruiken. Denk je er wel aan om whiteboard markers te kopen?

Fijne vakantie!

herbruikbare autobingo

Potje feest

Geld geven saai? Welnee, niet als je er een potje feest van maakt!
Hoe maak je dit potje feest? Stop in een glazen potje alles wat met feest te maken heeft: confetti, een ballon, kaarsjes, een toeter, een papieren parapluutje en nog meer confetti. En vergeet het geld er natuurlijk niet in te stoppen! Maak het potje helemaal af met een label waarop je je verjaardagswens schrijft.

Wij gaven dit weekend dit potje feest aan de jarige Marit. Zo is geld geven wél leuk!

geld geven