“Mam, ik verveel me!”
Hoewel het heerlijk is om zes weken vakantie te hebben, is het soms ook wel lang voor de kinderen. En dat zorgt ervoor dat ze zich gaan vervelen. Over het algemeen kunnen onze kinderen zich prima vermaken, maar soms lukt dat niet. Voor die momenten heb ik iets bedacht: houten ijsstokjes met daarop ideeën die de kinderen kunnen doen. Ik heb ze in een grote mok gezet. Verveelt één van de kinderen zich? Dan laat ik ze een ijsstokje pakken, weg verveling!

Wat heb ik op de ijsstokjes gezet?

 • kleurplaat maken
 • boek lezen 1/2 uur
 • glas wegbrengen
 • foto’s maken
 • op de trampoline
 • strijkkralen
 • muziek luisteren
 • maak zelf een spel
 • je kamer opruimen
 • bedenk het avondeten
 • filmpje maken
 • een ijsje halen
 • puzzelen
 • schrijf een verhaal
 • pixelen
 • spelletje op de tablet spelen
 • puzzelen in je puzzelboekje
 • tekening maken
 • facetimen met opa en oma
 • spelletje doen
 • maak een brief voor iemand

Tips tegen verveling kinderen