Veel mensen genieten nu van de vakantie. Ergens naar toe of lekker thuis, en leuke dingen doen. Wat je ook doet, het is leuk om de herinneringen aan de vakantie te bewaren. In je hoofd, in foto’s, maar het is ook leuk om de herinneringen in een potje te bewaren. Een herinneringenpot dus, ook wel memory jar genoemd.

Hoe maak je een herinneringenpot?

Heel simpel. Meer dan een glazen pot heb je niet nodig. Dat kan een lege appelmoes- of mayonaisepot zijn, maar ook een mooie glazen pot van bijvoorbeeld Ikea. Wij hebben gekozen voor een leeg gebruikt potje. Mijn dochter heeft deze versierd met strijkkralen op de bovenkant.

Wat stop je in de herinneringenpot?

Dat kan van alles zijn. Briefjes die je herinneren aan mooie momenten. Zoals een dagje weg, een mooie zonsopgang, een gezellig etentje, alles mag er in waar jij een fijne herinneringen aan hebt. In tekst of in beeld, waar je jezelf prettig bij voelt. Ook kun je je vakantieschatten in de pot bewaren: een beetje zand van het favoriete strand, een mooie steen gevonden tijdens een prachtige wandeling, het bonnetje van het lekkerste ijsje van de vakantie, en meer.

Als de vakantie voorbij is en de pot gevuld is, krijgt de pot een mooie plek in huis. De vakantie is zo altijd nog in beeld. Pak de pot er af en toe eens bij en lees de briefjes die in de pot zitten. Zo komen de herinneringen aan de vakantie weer helemaal boven. Extra lang nagenieten dus!

Fijne vakantie!

herinneringenpot