Alweer een tijd geleden schreef ik een blog over waxinelichtjes met een verborgen boodschap. En deze bleek in de smaak te vallen; het is een van de meest bewaarde pins op Pinterest. In de blog vertelde ik hoe je kaarsjes met een verborgen boodschap kan maken om de juf of meester aan het einde van het schooljaar te bedanken.

Ik heb nieuwe waxinelichtjes met verborgen boodschap gemaakt, in een ander thema: Sinterklaas. Ik heb zes afbeeldingen gemaakt voor Sinterklaas: drie pietjes, Sinterklaas op het paard, de 5 van 5 december en de maan en sterren.

En ook jij kunt deze waxinelichtjes makkelijk maken!

Wat heb je nodig?

  • waxinelichtje
  • printer en papier
  • schaar
  • satéprikker
  • Lucifer of aansteker

Hoe ga je te werk?

  1. Print de afbeeldingen van Sinterklaas uit en knip de rondjes uit.
  2. Haal het waxinelichtje uit de houder en haal het lontje eruit. Dit kan met veel waxinelichtjes, onder andere die van Ikea en Action.
  3. Maak met de satéprikker een gaatje in het midden van de afbeelding.
  4. Haal het lontje door de afbeelding en stop het lontje met afbeelding terug in de houder.
  5. Steek het waxinelichtje aan en wacht tot de afbeelding tevoorschijn komt. Als het kaarsje helemaal vloeibaar is, zie je de afbeelding heel duidelijk.

Wil je de kaarsjes in een leuke houder doen? Je vindt veel leuke kaarsjes in de shop!

Je vindt nog meer leuke decoratie voor Sinterklaas in de shop: kaarsjes, raamstickers, houten blokken, een sinterklaasslinger en meer. Snuffel gerust eens rond in de rubriek Sinterklaas.