Tijdens de meivakantie en de grote vakantie gaan veel mensen met de auto op pad. Lekker op vakantie naar de zon. Voor de kinderen kan de reis naar de vakantiebestemming best lang duren en dus is het goed van te voren stil te staan bij hoe de kinderen zich kunnen vermaken op de achterbank. Tijd voor spelletjes op de achterbank, zo vliegt de reis voorbij!

Wat zijn leuke spelletjes voor op de achterbank?

Het favoriete spelletje op de achterbank van onze kinderen is autobingo. In de shop vind je twee soorten autobingo:

  • Autobingokaart: een ansichtkaart op stevig papier waarop de kinderen moeten afstrepen wat ze gezien hebben. Er staan verschillende dingen op die je onderweg kunt tegenkomen, zoals een pompstation en een bus. Je kunt een beloning afspreken als ze een rij of de hele kaart vol hebben. De autobingo kun je ook opsturen naar iemand die op vakantie gaat om ze een leuke tijd toe te wensen.
  • Autobingodoosje. Dit is een doosje met verschillende vakjes, als je kind iets heeft gezien mag het een vakje opmaken. Hierin zit iets lekkers, zoals een snoepje of rozijntjes. Zeker weten dat ze goed opletten wat er allemaal te zien is. Het mooie is dat het autobingodoosje herbruikbaar is. Zo beleef je er op de terugweg ook veel plezier aan.

Boter, kaas en eieren

Een leuk spelletje dat je samen kunt spelen is Boter, Kaas en Eieren of in het Engels: Tic, tac, toe. Dit spelletje kun je eindeloos spelen op de achterbank van de auto. Maar het is natuurlijk ook leuk op de vakantiebestemming zelf, zoals op het strand of tijdens het wachten in een restaurant. De opdruk van het spel staat op een zakje en in het zakje zitten de stenen waarmee je het kunt spelen. Dus je neemt het gemakkelijk overal mee naar toe.

autobingoautobingoboter kaas en eieren